NCDT
İşeri
Saygın YAPI

DİDİMDE MARKA VE PATENT PANELİ

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.03.2025 - 10:01, Güncelleme: 01.03.2025 - 10:01 1535 kez okundu.
 

DİDİMDE MARKA VE PATENT PANELİ

Marka konusunda ürünün marka tescili ile korunabileceğini kaydeden Durmaz marka tescil sürecinin iki aylık zamanda kabul edildiğini, itirazlar olmazsa sürecin bu şekilde tamamlanabileceğini ifade etti.
DİDİMDE MARKA VE PATENT PANELİ Didim Ziraat Odası tarafından üyelerine yönelik “Hasadınız kadar markanızda değerli” sloganıyla “Marka ve Patent” konusunda panel düzenledi.  Didim Ticaret Odası eğitim salonunda gerçekleşen panele Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alamettin Hatipoğlu, Didim Ziraat Odası Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım, bazı muhtarlar ve çok sayıda oda üyesi katıldı. Panel öncesinde konuşan Oda Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım etkinliğe katılımın yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Değerli hocamız Gülay Hanım bizlere önce ilk bölümde neden bir marka almamız gerektiğini ve patent konusunda sizlerin kafasında canlandırmış olduğunuz bir marka varsa, veya yeni bir marka oluşturmak istiyorsanız, nelere dikkat etmeniz gerektiğiyle ilgili bilgiler verecek. Ayrıca kendinizle ilgili özellikleri de birebir kendisiyle görüşerek, anlatarak bir marka oluşturma noktasında süreç bu şekilde devam edecek. Dikkat ettiğim husus şu anda tarlanız yoktur, şu anda zeytinliğiniz yoktur, şu anda herhangi bir üretiminiz yoktur, ama gelecekte bir üretim planlıyorsunuzdur. Bunun için de öncelikle bir markanızın her zaman yedekleri yanınızda olmasının hiçbir mahsuru yok. Gelecekle ilgili planlarınız için bir marka çalışmasına şimdiden başlayabilirsiniz. Bunun herhangi bir engeli yok. Yani sadece tarlası olanlar ya da işte zeytinliği olanlar veya başka elinde malzemesi olanlar değil. Hiçbir şeyiniz olmasa da bir başkasının yağını alıp, o yağı markalaştırıp, o yağı paketleyip yine satabilirsiniz. Yani aracı anlamda da bunu değerlendirebilirsiniz.” dedi. Panelde konuşan Fikri ve Sinai hakları danışmanı Gülay Durmaz marka, patent endüstriyel tasarım ve coğrafi işaretleme gibi konularda bilgi verdiklerini kaydederek, panelde marka sürecine değineceğini ifade etti. Marka konusunda ürünün marka tescili ile korunabileceğini kaydeden Durmaz marka tescil sürecinin iki aylık zamanda kabul edildiğini, itirazlar olmazsa sürecin bu şekilde tamamlanabileceğini ifade etti. Marka için gerçek yada tüzel kişilerin vergi kaydı olmadan da başvuru yapabileceğini belirterek, markanın tescilinin e- ticaret süreci içinde önemli olduğunu söyledi. Markalaşmada logonun da önemine değinen Durmaz, logonun özgün, yaratıcı ve ürüne has olmasının da gerekli olduğunun altını çizdi. Panel daha sonra soru-cevap kısmı ile sona erdi. HÜRAYDIN HABER
Marka konusunda ürünün marka tescili ile korunabileceğini kaydeden Durmaz marka tescil sürecinin iki aylık zamanda kabul edildiğini, itirazlar olmazsa sürecin bu şekilde tamamlanabileceğini ifade etti.

DİDİMDE MARKA VE PATENT PANELİ

Didim Ziraat Odası tarafından üyelerine yönelik “Hasadınız kadar markanızda değerli” sloganıyla “ Marka ve Patent” konusunda panel düzenledi.

  Didim Ticaret Odası eğitim salonunda gerçekleşen panele Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alamettin Hatipoğlu, Didim Ziraat Odası Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım, bazı muhtarlar ve çok sayıda oda üyesi katıldı.

Panel öncesinde konuşan Oda Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım etkinliğe katılımın yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Değerli hocamız Gülay Hanım bizlere önce ilk bölümde neden bir marka almamız gerektiğini ve patent konusunda sizlerin kafasında canlandırmış olduğunuz bir marka varsa, veya yeni bir marka oluşturmak istiyorsanız, nelere dikkat etmeniz gerektiğiyle ilgili bilgiler verecek. Ayrıca kendinizle ilgili özellikleri de birebir kendisiyle görüşerek, anlatarak bir marka oluşturma noktasında süreç bu şekilde devam edecek. Dikkat ettiğim husus şu anda tarlanız yoktur, şu anda zeytinliğiniz yoktur, şu anda herhangi bir üretiminiz yoktur, ama gelecekte bir üretim planlıyorsunuzdur. Bunun için de öncelikle bir markanızın her zaman yedekleri yanınızda olmasının hiçbir mahsuru yok. Gelecekle ilgili planlarınız için bir marka çalışmasına şimdiden başlayabilirsiniz. Bunun herhangi bir engeli yok. Yani sadece tarlası olanlar ya da işte zeytinliği olanlar veya başka elinde malzemesi olanlar değil. Hiçbir şeyiniz olmasa da bir başkasının yağını alıp, o yağı markalaştırıp, o yağı paketleyip yine satabilirsiniz. Yani aracı anlamda da bunu değerlendirebilirsiniz.” dedi.

Panelde konuşan Fikri ve Sinai hakları danışmanı Gülay Durmaz marka, patent endüstriyel tasarım ve coğrafi işaretleme gibi konularda bilgi verdiklerini kaydederek, panelde marka sürecine değineceğini ifade etti. Marka konusunda ürünün marka tescili ile korunabileceğini kaydeden Durmaz marka tescil sürecinin iki aylık zamanda kabul edildiğini, itirazlar olmazsa sürecin bu şekilde tamamlanabileceğini ifade etti. Marka için gerçek yada tüzel kişilerin vergi kaydı olmadan da başvuru yapabileceğini belirterek, markanın tescilinin e- ticaret süreci içinde önemli olduğunu söyledi. Markalaşmada logonun da önemine değinen Durmaz, logonun özgün, yaratıcı ve ürüne has olmasının da gerekli olduğunun altını çizdi. Panel daha sonra soru-cevap kısmı ile sona erdi.

HÜRAYDIN HABER

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve huraydingazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.