Onurr

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NAZİLLİDE TÖRENLE KUTLANDI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NAZİLLİDE TÖRENLE KUTLANDI

Nazilli'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yoğun katılımla kutlama programı düzenlendi. Çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalar Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla son buldu. Tüm yurtta olduğu gibi Nazilli’de de 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 2 aday öğretmen yemin etti. 9 öğretmen emekli oldu.

Kutlamalar ilk olarak İstasyon Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni başladı. Nazilli 50. Yıl Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’in çelenk sunumun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi.

Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde devam eden kutlamaya Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkan Vekili Bülent Burmaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Caner Özkul, daire amirleri, kurum müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, ‘Öğretmenlik toplumlara yol gösteren bir ışıktır’

Salondaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmasında, “Cumhuriyetimizin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928'de Başöğretmenliği kabulünün anısına, 1981 yılından bu yana kutladığımız "24 Kasım Öğretmenler Günü'nü, bu yıl da aynı heyecanla kutluyoruz. Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve önemli mesleklerden biridir. Toplumlara yol gösteren bir ışıktır öğretmenlerimiz. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine ulaşmasında ve kalkınmasında eşsiz bir değere sahiptir. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı, bilimin öncülüğünde, hızla değişen dünyaya ayak uyduran, donanımlı, bilgili ve her şeyden önemlisi ülkesini ve milletini seven, milli manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İsmail Şimşek’in konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kutlama mesajı salonda okundu. Ardından Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Emekli öğretmenler Jale Keskin bir konuşma yaptı. Ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaket takdimi yapıldı.  2021 yılında Aydın’da yılın öğretmeni seçilen Nazilli Bilsem Türkçe öğretmeni Yıldız Genel Avcı’ya Kaymakam Arısoy tarafından plaket takdim edildi. Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen okullar arası voleybol turnuvasında görev alan hakemlere ve katılımcılara katılım belgesi ve plaket takdimi gerçekleştirildi.

 

 

Adaylıkları kalkan 2 öğretmen yemin etti. emekli olan 9 öğretmene de plaket ve hizmet şeref belgeleri verildi.

Adaylıkları kalkan 2 öğretmene Şube Müdürü Latif Akgün tarafından yemin ettirildi. Nazilli’de çeşitli okullarda görev yaparken emekli olan 9 öğretmene ilçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy tarafından plaket ve hizmet şeref belgeleri verildi.  Kutlama programı 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryom ile son buldu

HÜRAYDIN GAZETESİ - BAHATTİN ALBAYRAK