Onurr

“GELECEĞİMİZ FİDANLARI BİLGİLERİYLE BESLEYEN ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZEL GÜNÜ KUTLU OLSUN"

“GELECEĞİMİZ FİDANLARI BİLGİLERİYLE BESLEYEN ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZEL GÜNÜ KUTLU OLSUN"

Tema Vakfı Aydın İl Temsilciliği Öğretmenler Günü nedeni ile Aydında yapılan bir takım etkinliklere başkan ve yönetimi birlikte katılarak eğitimcilerin Öğretmenler günlerini kutladı.

Tema Vakfı Aydın İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada; 

"Vatanımız ve Milletimizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün  Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul edişinin 94. Yılında; Efeler Fitnat Nihat Azizler İlkokulu, 24 Kasım Öğretmenler Günü  törenine, TEMA Vakfı Aydın İl Temsilci Yardımcılarım Ekrem Çalık, Hayriye Kösem  ile birlikte katıldık.

 

 

Okul Müdürü Zafer Aras, TEMA Vakfı Okul Koordinatörü  Öğretmen Gülay Özdemir, Okul Aile Birliği Başkanı  ve öğrenci velilerinin desteği ile okulun her bir eğitim çalışanı adına; Ülkemizin karşı karşıya olduğu, erozyon, çölleşme, çoraklaşma, kuraklık, iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik kaybına çaren olmak için TEMA Vakfı Elazığ Taşkesen  Hatıra Ormanına  yaptıkları fidan bağışına teşekkür ettik. Türkiye’nin 7 bölgesini kapsayacak “TEMA Vakfı 30. Yıl Ormanları” için 28 Kasım – 3 Aralık Kampanya Haftası ve 3 Aralık saat 21.00 da NTV’de  canlı yayınlanacak olan “Umut Yeşer Şarkılar – TEMA Vakfı 30. Yıl Özel yayını”na davet ettik.

Yoğun emeklerle  hazırlanan Öğretmenler Günü Kutlama törenini izledik. Bu özel günde, geleceğimiz, umudumuz, en değerli varlığımız öğrencilerimizin, öğrencilerimizi bilim ve Başöğretmenimizin yolunda geleceğe hazırlayan, milletimizin mimarı elleri öpülesi öğretmenlerimizin yanında olduk. Öğretmenler Günü kutladık.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1925 yılında öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada; “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız ve yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da bir milleti esaret  ve sefalete terk eder.”demiş,  eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekmiş,  öğretmenin her fırsatta  halka karışmasını, halkın içinde halkla beraber olmasını istemiştir.

“Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa  kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır; Biri Vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri milletimizin geleceğini yoğuran irfan ordusudur.” Diyerek  askerlik ve öğretmenlik mesleklerine dikkat çekmiştir.

Milli değerlerimizi, kültürümüzü koruyarak,  milletimizin evrensel  ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için gerçekleştirilen aydınlanma devrimlerinden biri Türk Harf Devrimi’dir. Türkçenin ana yapısına uyum sağlayacak biçimde özel olarak düzenlenen Latin harfleri ile Türk Alfabesi oluşturulmuştur. Türk Alfabesinin kullanımı 1 Kasım 1928 yılında yürürlüğe girmiştir. Millet Mektepleri açılmış 17 bini aşkın sınıflarda, her yaştan  yüz binlerce vatandaşımız üç ay gibi kısa sürede okuma yazma, temel yurttaşlık bilgileri öğrenmiştir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tahta başında öğretmenlik yapmış, 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul etmiştir. Doğumunun 100. Yılında, 1981 yılından buyana 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK, uygarlık yolunda aşılması gereken en büyük engelin cehalet olduğunu görmüş, eğitimin bilimsel ve laik temeller üzerine oturtulması, Cumhuriyetimizin en temel uğraşı olmuştur." denildi.

HÜRAYDIN HABER