Onurr

DİDİMDE KAÇAK GÖÇMENLERİ JANDARMA YAKALADI

DİDİMDE KAÇAK GÖÇMENLERİ JANDARMA YAKALADI

Aydın Valiliği İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada;

“Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Didim İlçe J.K.lığınca Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretine yönelik koordineli çalışmada;

Aydın ili Didim ilçesinde faaliyet gösteren bir konaklama yerine ticari taksi ve binek araçlar ile getirilen düzensiz göçmenler tespit edilerek takip edilmeye başlanmıştır.

Konaklama merkezinden araçlar ile Didim ilçesinde bulunan bir koydan yasadışı olarak yurt dışına çıkmak için deniz kenarında bota bindikleri esnada (2) organizatör ve (22) düzensiz göçmen suçüstü yakalanmıştır.

Konaklama merkezinde yapılan aramada ise (1) organizatör ve (15) düzensiz göçmen yakalanmıştır. Devamında yapılan araştırmada (1) organizatör daha Didim ilçesinde saklandığı adreste yakalanmıştır.

Operasyonda (A.A), (Y.E.D), (S.S), (C.A) isimli (4) organizatör ve (39) düzensiz göçmen ile birlikte göçmen kaçakçılığında kullanılan ticari taksi, binek araç ve zodiak bot ve motoru ele geçirilmiştir. Yakalanan düzensiz göçmenler adli ve idari işlemlerinin ardından Aydın Geri Gönderme Merkezine teslim edilecektir.” denildi.

HÜRAYDIN HABER