Onurr

BOZDOĞAN MYO ÖĞRENCİLERİ KIRK MERDİVENİ ZİYARET ETTİ

BOZDOĞAN MYO ÖĞRENCİLERİ

KIRK MERDİVENİ ZİYARET ETTİ

Bozdoğan ilçesinde MYO öğrencileri, Kırkmediven’in ilk ziyaretçileri oldular. Bozdoğan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, GEKA Teknik Destek Projesi kapsamında bölgenin ekoturizme kazandırılması amacıyla hazırlanan proje çalışmasında doğa yürüyüşü, bisiklet yolu, motokros, oryantiring gibi aktivitelerin gerçekleştirilebileceği güzergahların belirlenmesi ile Malküpü Kırkmerdiven’in ilk ziyaretçileri oldular.

 

 

Bozdoğan ilçe Kaymakamlığı ve Bozdoğan Belediyesi tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Projesi kapsamında bölgenin eko turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan ön fizibilite çalışması sonucunda, güzergahların belirlenmesi ile bölgede 2500 yıllık tarihi kalıntıların içinde, kayaya oyulmuş antik merdiven olan Malküpü Kırkmerdiven’in ilk ziyaretçileri MYO öğrencileri oldu.

Bozdoğan MYO öğrencileri tarafından hazırlanan proje etkinliğine Bozdoğan ilçe Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan, Bozdoğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bilginer Tuna ile birlikte 87 öğrenci ve akademik personel katıldı.

Doğa yürüyüşünde öğrenciler, tarihi bölgenin güzelliklerini keşfederek zirveye kadar tırmanışlarına devam etti. 3 km’lik parkuru tamamlayan öğrenciler pek çok tabiat harikasını da yerinde gözlemlemiş oldu. Öğrenciler Bozdoğan’ın sahip olduğu bu güzelliklerin herkes tarafından deneyimlenmesi gerektiğini belirterek çok memnun olduklarını dile getirdiler.

 HÜRAYDIN GAZETESİ - BAHATTİN ALBAYRAK