Onurr

AYDIN ALEVİ KURUMLARI BİLEŞENLERİ 1. TOPLANTISINI 6 ŞUBAT PAZAR GÜNÜ DİDİM CEMEVİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ.

AYDIN ALEVİ KURUMLARI BİLEŞENLERİ

1. TOPLANTISINI 6 ŞUBAT PAZAR GÜNÜ DİDİM CEMEVİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ.

Toplantıya Didim  Cemevi - Akbük  Cemevi - Kuşadası Akd Şubesi- Söke Cemevi - Köşk Cemevi - Davutlar Cemevi - Koçarlı Cemevi - Nazilli Cemevi - Aydın Cem Vakfı - Ortaklar Cemevi - Alamut Cemevi  Başkan Ve Yöneticileri , Alevi Bektaşi Federasyonu Neşe Ceyhan .  Ege Bölge Sorumlusu Yaşar Aydın , İnanç Kurulu Dedesi Ali Tekin ,  Engin Seyitalidedeoğlu , Didim Cemevi İnanç Kurulu Dedeleri, Didim Cemevi Üst Kurul Ve Yönetim Kurulu Üyeleri  Katılım Sağladı .

Didim Cemevinden toplantı ile ilgili yapılan açıklamada;

"Toplantı Aydın İli ve İlçelerinde bulunan Alevi inancına YOL a hizmet eden Bütün Alevi Bektaşi ve Tahtacı Kurumlarının birlik Beraberlik  Dayanışma ve Diyalog içerisinde olması , Sorunların çözüm noktasında birlikte hareket etmektir.

 6 ŞUBAT PAZAR Günü Toplantı saat 13.00 te başladı , Saat 18.00 de sona erdi.

Toplantıda 2 Gündem ele alındı ..

  1.Hükümetin devlet imkanlarını kullanarak Alevi örgütlerini dizayn etmeye çalışmasını değerlendirmek..

  2.Cem-cenaze erkan ve ritüellerinin uygulama sorunlarının değerlendirilmesi..

 1.sini gerçekleştirdiğimiz Toplantımız çok verimli geçti ve her 2 ayda bir gün yer  Zaman ve Gündem önceden belirlenerek Aydın Alevi Kurumlarımızın bir tanesinde bir araya gelinecek .

Dün lütfen Toplantımızda çıkan Sonuç …

AYDIN  #ALEVİ  #TOPLANTISI

 SONUÇ  #BİLDİRGESİ

1 . Aydın daki bütün Alevi Bektaşi ve Tahtacı Kurumlarının Toplantılarının 2 Ayda bir devam ettirilmesi.

2 . Aydın Alevi Kurum  BİLEŞENLERİNİN Katkılarıyla Alevi Bektaşi tanıtım günleri ve Hace Bektaşi Veli - Yunus Emre anma etkinlikleri planlamasının yapılmasına.

3 . Aydın da Alevi Köylerindeki hızlı asimilasyonu önlemek için, Bir KOMİSYON Oluşturularak köy ziyaretlerinin yapılmasına,

4 . Aydın da GASİLHANE ve MORGU bulunan Cemevlerimizdeki CENAZE HİZMETLERİ için 1 Kadın , 1 Erkek görevlendirilmesine , ve bu Canlarımızın Eğitimi için gerekli planlamanın yapılmasına karar verilmiştir." denildi.

HÜRAYDIN