Onurr

AKBÜK’TE ÖRNEK PROJE

AKBÜK’TE ÖRNEK PROJE

AYDIN’ın Didim ilçesinin Akbük Mahallesinde bulunan Yeşil Ege kooperatifinin sokak hayvanları için geliştirdiği ‘sokak hayvanları aç kalmasın ve üşümesin’ projesi örnek proje olarak hayata geçirildi. Vatandaşlardan sokak hayvanları için yem desteği bekleniyor.

Yeşil Ege Sitesi kooperatifi başkanı Ahmet Cenap Türker, “Akbük Yeşil Ege kooperatifi olarak evlerde sahipsiz kalan hayvanlarımızı korumak için bu barınaklarımızı yaptık. ‘sokak hayvanları aç kalmasın ve üşümesin’ projesini örnek proje olarak hayata geçirdik. Kendi imkanlarımız ile sitemiz sakinlerinin kullanmadıkları atık malzemelerden sokak hayvanları için küçük kulübeler yaptık. Sitemizin değişik yerlerine yerleştirdik. Yerleştirmeye de devam ediyoruz. halkımızın de yem desteklerini bekliyoruz” dedi.

               Akbük Yeşil Ege Kooperatif Başkanı Ahmet Cenap Türker ve beraberindekilerin sokak hayvanları için yapmış oldukları bu anlamlı ve duyarlı çalışmaları takdirle karşılanıyor.

                Açıklamasını sürdüren Yeşil Ege Sitesi kooperatifi başkanı Ahmet Cenap Türker, “Kooperatifimizde yazlıkları bulunan üyelerimiz yaz döneminde kaldıkları süre içerisinde sahiplendikleri hayvanları sezon bitiminde yanlarında götürmüyorlar olduğu gibi bırakıp gidiyorlar. O zamanda bu hayvanlar kedi ve köpekler aç ve susuz kalıyorlar. Korunaksız kalıyorlar. Bizlerde bu hayvanları koruyabilmek için bu hayvanlarımız için kulübe projesi hayata geçirdik. Amacımız üşümemeleri aç kalmamaları için de halkımızdan yem desteği bekliyoruz” dedi.

HÜR AYDIN GAZETESİ - BAHATTİN ALBAYRAK